Hans Asperger

 

Het syndroom van Asperger is genoemd naar de Weense kinderarts Hans Asperger. (1906-1980)

Deze Kinderarts Hans Asperger ontdekte bij 4 jongens een gedragspatroon, waarin het ontbrak aan inlevingsvermogen,eenzijdige conversatie en slechte vaardigheden om vriendschappen te sluiten.
Ook waren de kinderen motorisch onhandig. Deze kinderen werden door Hans Asperger kleine professortjes genoemd, omdat ze zeer gefixeerd konden zijn over 1 geliefd onderwerp en hier ook eindeloos over konden uitweiden.

Hans Asperger kon zelf als kind moeilijk vriendschappen sluiten en voelde zich in zijn jeugd erg eenzaam. Helaas overleed Hans Asperger in 1980,nog voordat het syndroom van Asperger erkenning kreeg.

 

Er zijn onderzoeken gedaan en uit deze onderzoeken komt naar boven dat het syndroom van Asperger erfelijk is. Het Syndroom van Asperger is een pervasieve ontwikkelingsstoornis binnen het autisme. Nog kort geleden werden kinderen/volwassenen met asperger gewoon ‘stil’ genoemd, of √©inzelgangers of gewoon op ”zichzelf”. Nu blijkt, dat mensen met asperger zintuiglijke prikkels op een andere manier verwerken in de hersenen.