Syndroom van Asperger Behandeling

Het syndroom  van Asperger is niet te genezen. Het is ook eigenlijk beter om te spreken over begeleiding, want met deskundige begeleiding kunnen wel  levensvoorwaarden en functioneren verbeterd worden!

Het is belangrijk, dat ouders en omgeving op de hoogte zijn van het Syndroom van Asperger. Ook is het erg goed voor het kind/volwassene zelf, om om te leren gaan met Asperger. Het syndroom van Asperger verdwijnt niet, maar er is nog wel veel te leren. Daarom is een goeie professionele begeleiding belangrijk.

Syndroom van asperger behandeling is dus een vorm van professionele begeleiding waarin gewerkt wordt aan een positief zelfbeeld, acceptatie en zelfacceptatie.

Kunstzinnige coaching is zeer geschikt om de positieve kwaliteiten te leren herkennen en te erkennen, zodat niet alleen de nadruk gelegd wordt op tekortkomingen. Daarnaast wordt gewerkt worden aan het leren omgaan/oefenen van sociale interactie, contactuele vaardigheden en communicatie middels onder andere rollenspelen. Het werken met emoties,leren herkennen en benoemen van emoties,verbale en non-verbale signalen leren opmerken. Ook versterking van eigenwaarde en zelfvertrouwen is van belang. Daarnaast is stimulatie van zelfstandigheid en het nemen van initiatieven een werkpunt voor pubers en adolescenten.